X 
Cutremure stiri: 501

Bill Clinton a explicat ce fel de imperiu încearcă să creeze Vladimir Putin

19 mai. 2014,, 09:44   Externe
6837 4
Foto : manager.ro
Fostul președinte american Bill Clinton l-a acuzat miercuri pe liderul rus Vladimir Putin ca încearcă să "restabilească măreția Rusiei", avertizîndu-i pe șefii de stat ai lumii că s-ar putea să nu discute cu un "gînditor politic rațional".

"Putin dorește să restabilească măreția Rusiei - și nu discutăm despre cea din timpul Războiului Rece", a declarat Clinton.

"Putin visează la măreția imperiilor din secolul 19".

Unele din comentariile recente ale lui Putin au stîrnit ingrijorare în interiorul cercurilor de politică internațională.

In ultimele săptămîni, Putin s-a referit în mod repetat la Ucraina drept "Novorusia" sau "Noua Rusie" și a spus că țara sa are dreptul să intervină în numele etnicilor ruși care locuiesc în zonele respective.

In martie, Putin a anexat regiunea Crimeea din Ucraina și administrația Obama l-a acuzat că acționează ca liderii din secolele trecute.
"Nu te comporți în secolul 21 ca în secolul 19, prin invadarea unei țări pe baza unui pretext închipuit", a declarat Secretarul de Stat american John Kerry.

Potrivit lui Hillary Clinton, soția fostului președinte al SUA, Putin crede că misiunea sa este aceea de a "restabili măreția Rusiei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав