Cutremure stiri: 507

Vicedirectorul unui furnizor de servicii internet, implicat într-o fraudă de sute de mii de lei

19 mai. 2014,, 10:30   Societate
3308 0
Foto: karadenizpress.ro
Procuratura Generală a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a vicedirectorului unei companii furnizoare de servicii internet. Bărbatul este acuzat de fraudă informatică și riscă pînă la șase ani de închisoare.

Cauza penală a fost pornită de procurori, după ce reprezentanţii sectorului bancar privat au denunțat furturi de mijloace băneşti de pe cîteva conturi bancare din străinătate. La finele anului trecut, oamenii legii i-au reţinut pe trei angajaţi, printre care şi vicedirectorul unei companii furnizoare de servicii internet, chiar în momentul în care transportau în raza municipiului Chişinău bunuri procurate ilegal.

Din datele procurorilor reiese că bunurile au fost procurate fraudulos on-line de pe un website de comercializare a tehnicii, prin utilizarea datelor cardurilor bancare străine, majoritatea eliberate de către băncile comerciale din Statele Unite ale Americii.

Printre bunurile procurate de infractori sînt telefoane mobile, sisteme informatice estimate la peste 300 de mii de lei. La sediul companiei respective, precum şi la domiciliile persoanelor învinuite au fost depistate obiectele procurate fraudulos.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав