Cutremure stiri: 506

Ford: Cum poţi economisi anual peste 1000 euro pe carburant

19 mai. 2014,, 15:30   Ştiri Auto
4636 0

Foto: ford
Patru sfaturi de economisire a carburantului pot aduce economii şoferilor de peste 1000 euro anual, arată un studiu comandat de către Ford Motor. Ce mai dezvăluie studiul efectuat pe şoferii din Europa o să te surprindă!

Anticipând că famiile se pregătesc de călătorii în weekend-uri, Ford a identificat patru trucuri simple care ar putea ajuta la economisirea a până la 33% pe carburant:
- demontarea cutiei de bagaje de pe acoeriş (20%)
- cumpărarea combustibilului din apropiere (7%)
- verificarea presiunii pneurilor cel puţin o dată pe lună (4%)
- eliminarea obiectelor grele de care nu avem nevoie în vehicul (2%)

Studiul efectuat pe 5.700 respondenţi din Europa (Franţa, Germania, Italia, Spania şi Anglia) arată că 76% dintre şoferi nu-şi verifică periodic presiunea din pneuri, 38% nu demontează niciodată echipamentul de stocare a bagajelor de pe acoperiş, 18% nu cumpără carburant din apropiere şi 17% întotdeauna lasă obiecte inutile în maşină.

Sondajul arată şi alte oportunităţi de economisire a carburantului: 71% dintre şoferi admit că depăşesc limita legală de viteză, 42% nu utilizează niciodată rute economice, 39% conduc agresiv şi 14% lasă aerul condiţionat să funcţioneze tot timpul.

Studiul Ford a mai dezvăluit şi că mai bine de un sfert din şoferii din Anglia nu cumpără carburant din apropiere (26%) şi femeile din Marea Britanie sunt cele mai tentate să cumpere un baton cu ciocolată (19%). Şoferii italieni sunt predispuşi la a lăsa obiecte inutile în maşină (23%) şi cei care îşi lasă cel mai des portbagajul de acoperiş (43%). Mai puţin de jumătate spun că nu au ales niciodată o rută economică (49%).

Şoferii germani sunt cei mai vitezomani (89%), conform studiului Ford, şi condus agresiv (57%). Şoferii francezi sunt cei mai neglijenţi în verificarea presiunii pneurilor (18%), iar cei spanioli lasă aerul condiţionat deschis tot timpul (19%).

Studiul Ford mai arată şi că, după alimentare, până la 45% dintre şoferi mai cheltuie bani şi pe alte bunuri din benzinării. Şoferii germani sunt cei mai mulţi (63%), în timp ce bărbaţii italieni îşi cumpără cel mai des o cafea (28%).
VIDEO: Studiu Ford - trucuri de economie a carburantului


www.informatiiauto.ro
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав