Cutremure stiri: 501

Ghelici: Dosarul meu se află într-o stare comică (VIDEO)

19 mai. 2014,, 17:05   Societate
6340 4
Foto: noi.md
„Dosarul meu se află într-o stare comică. Judecătoria sectorului Centru a transmis dosarul Judecătoriei sectorului Rîșcani, cei de acolo – Judecătoriei de la Botanica, iar cei din urmă au făcut recuz și l-au întors Judecîtoriei Centru. Nimeni nu vrea să aibă de a face cu mine, dar vreau să atenționez din start: în cadrul procesului de judecată eu voi fi acuzatorul, nu procurorul”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă liderul Organizației Obștești „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici.

În opinia activistului, sînt trei versiuni pentru care el este persecutat.

„Potrivit unei versiuni, sînt atacat de organizațiile care apără drepturile homosexualilor, deoarece eu mă pronunț împotriva propagandei acestora. O altă versiune este comanda dată de Filat lui Recean. Conform celei de-a treia versiuni, eu aș face parte din lista persoanelor care fac propagandă prorusă, care ar fi întocmită de Consiliul de Securitate. Se vehiculează că am fost inclus în această listă pentru pregătirea unui concert internațional de binefacere, pe care am vrut să-l facem tradițional și care urma să se desfășoare anual pe 30 octombrie, după exemplul Festivalului „Mărțișor”. Ce are a face aici concertul și propaganda prorusă? Totul constă în faptul că organizatorii acestui concert sînt mișcarea „Moldova Mea” și Ambasada Rusiei în Moldova”, a explicat Ghelici.

Printre altele, activistul a fost acuzat de acțiuni subversive împotriva propriului stat, ceea ce a prejudiciat imaginea Moldovei pe plan internațional.

„Sînt acuzat de tot ce vreți, chiar și de trafic de copii. Numai că în cele 24 de volume ale dosarului penal nu este niciun episod concret”, a precizat activistul, atenționîndu-i pe cei care doresc ca el să tacă că este „mai bine să fie ucis decît înfrînt”. „Voi vorbi și în continuare comunității mondiale despre crimele pe care le săvîrșesc actualii guvernanți împotriva propriului popor”, a declarat Ghelici.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав