Cutremure stiri: 501

Statul Major rus este îngrijorat: NATO se apropie de frontierele sale

20 mai. 2014,, 14:24   Externe
6111 4
Foto : ntv.ru
Rusia îşi exprimă "preocuparea" în legătură cu intensificarea activităţilor NATO la frontierele sale, a declarat luni şeful Statului Major al forţelor armate ruse, Valeri Gherasimov, într-o conversaţie telephonică cu preşedintele comitetului militar al Alianţei, Knud Bartels.

Potrivit ITAR-TASS, părțile au confirmat totuși "înțelegerea lor reciprocă în favoarea măsurilor necesare pentru a slăbi tensiunea și stabiliza situația".

Generalii, de asemenea, au făcut un schimb de opinii cu privire la situația din Ucraina și au convenit să continue contactele.

Reamintim că, după anexarea Crimeei la Rusia, NATO a limitat cooperarea practică cu Moscova și a început să concentreze forțe militare în Europa de Est și statele baltice.

Cîteva zile în urmă, reprezentantul permanent al Rusiei la Alianța Nord-Atlantică Alexandr Grușko a sugerat că NATO folosește criza în Ucraina pentru a-și dovedi relevanța și pentru a obține majorarea finanțării norganizației. Iar ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că relațiile dintre Rusia, UE și NATO "au nevoie de o schimbare de abordare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав