X 
Cutremure stiri: 506

Gheorghe Balan: Ștanski continuă să dramatizeze acțiunile Chișinăului

20 mai. 2014,, 16:30   Societate
5290 1
Foto: europalibera.org
„O nouă isterie a Tiraspolului în stilul lui Ștanski. Ar fi bine ca ea să prezinte date statistice ale organelor de drept transnistrene privind reținerea și inițierea dosarelor penale împotriva angajaților structurilor noastre de stat”. Astfel a comentat pentru NOI.md recenta declarație a ministrului de externe al nerecunoscutei RMN șeful Biroului pentru Reintegrare, Gheorghe Balan.

Amintim că recent Nina Ștanski a acuzat partea moldovenească „de continuarea practicii vicioase de urmărire penală, motivată politic, a reprezentanţilor oficiali ai conducerii Transnistriei din partea organelor juridice şi de drept ale Moldovei".

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, la fel a calificat declarația lui Ștanski ca pe o „deprindere a funcționarilor din Transnistria de a tensiona artificial situația și de a se face auziți o dată în plus”.

„În realitate, nimeni nu a intentat nicun fel de dosare penale pe numele funcționarilor transnistreni. Au fost înregistrate cîteva cereri din partea angajaților noștri și cei de la SIS, cărora administrația din Dubăsari nu le permite să meargă acasă, la Corjeva. Nimic mai mult. Ar fi cazul să i se amintească lui Ștanski despre înțelegerea privind libera circulație a cetățenilor. Numai imaginați-vă, oamenilor li se interzice să ajungă acasă! Noi nu putem rămîne indiferenți, fixăm toate cazurile de acest fel, însă nu au fost intentate niciun fel de dosare penale”, a precizat Bodrug.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав