Cutremure stiri: 505

România: SUA va „DESCURAJA APETITUL RUSIEI de a redeveni Uniunea Sovietică”

22 mai. 2014,, 01:54   Externe
12873 65
Fotо: realitatea.ro
România a mulțumit SUA pentru „reacția imediată la momentul declanşării conflictului din Ucraina de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietică”. Potrivit Mediafax, afirmația a fost făcută de președintele României, Traian Băsescu în declaraţia comună cu vicepreşedintele SUA.

Potrivit lui, acest lucru se exprimă prin consolidarea prezenței militare a SUA în Europa de Est, inclusiv România. " SUA îşi respectă cuvîntul", - a adăugat Băsescu.

La rîndul său, Biden a afirmat că Statele Unite apreciază alianța cu România. "Niciun aliat NATO nu va rămîne de unul singur, ne vom apăra unii pe alții", - a declarat vice-președintele Statelor Unite.

Premierul român Victor Ponta, la rîndul său a declarat că vizita lui Biden la București, la o săptămînă de la vizita secretarului general NATO Anders Fog Rasmussen – „e un mesaj puternic cu privire la obligațiile Statelor Unite și NATO în legătură cu această parte a Europei, mai apropiată de amenințarea rusă”. Ponta și-a exprimat, de asemenea, părerea că evenimentele din Crimeea și estul Ucrainei sînt o amenințare pentru întreaga regiune, în primul rînd pentru Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав