X 
Cutremure stiri: 501

SUA și NATO își vor CONSOLIDA PREZENȚA în Europa Centrală și de Est

22 mai. 2014,, 02:03   Externe
6208 16
Foto: ntv.ru
În legătură cu criza din Ucraina SUA și NATO intenționează să-și consolideze prezența militară în Europa Centrală și de Est.

Această declarație a fost făcută de vicepreședintele Joseph Biden, după discuțiile de la București cu președintele român Traian Băsescu și prim-ministrul Victor Ponta.

Joseph Biden a subliniat că : "în legătură cu criza din Ucraina, SUA și NATO își consolidează prezența militară în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România".

Biden a subliniat ca Washingtonul atribuie României un rol-cheie în rezolvarea crizei din Ucraina și sprijinirea vectorului european al Republicii Moldova, transmite ITAR -TASS.

Reamintim, reprezentantul permanent al Rusiei la Alianța Nord-Atlantică, Alexandr Grușko a declarat recent că suplimentarea forțelor NATO în Europa de Est va conduce la tensionarea situației.

De asemenea, reprezentantul Rusiei la NATO a subliniat că în cazul în care în țările baltice, Polonia și România vor apărea militari americani, Federația Rusă va lua toate măsurile pentru a asigura capacitatea sa de apărare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав