Cutremure stiri: 501

Moldova va primi 26 de milioane de dolari pentru susținerea fermierilor

22 mai. 2014,, 13:21   Economie
4611 0
Foto: mpinteractiv.ro
Republica Moldova va primi circa 26 de milioane de dolari SUA pentru susținerea antreprenorilor de la sate. Este vorba despre Acordul de finanțare dintre Republica Moldova şi Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD), semnat pe 20 februarie 2014 la Roma, în vederea realizării Programului rural de reziliență economico-climatică incluzivă (IFAD VI), relatează NOI.md.

Programul îşi propune creșterea rezistenței climatice la producerea agricolă pentru 62 de mii de persoane, prin îmbunătăţirea solului, prin introducerea agriculturii de conservare şi practicile de îmbunătăţire a calităţii solului.

Acordul va permite, de asemenea, dezvoltarea infrastructurii pentru grupuri de producători agricoli, cum ar fi drumuri de acces la zonele de producere, aprovizionarea cu apă pentru irigare, apă potabilă, acordarea serviciilor de consultanţă. Valoarea totală a programului este de 46,35 de milioane de dolari, dintre care circa 26 de milioane de dolari vor fi acordați sub formă de împrumut şi grant, iar restul banilor vor fi obținuți din surse locale, inclusiv din contribuţiile beneficiarilor de program. Donatorii programului vor fi IFAD, Agenția Daneză pentru Dezvoltare Internațională (DANIDA) și Fondul Ecologic Global (GEF).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав