X 
Cutremure stiri: 505

Miliardarul Rinat Ahmetov a mobilizat 300.000 de mineri în estul Ucrainei

23 mai. 2014,, 10:10   Externe
7774 9
Foto : stirileprotv.ro
Multimiliardarul Rinat Ahmetov, un industriaș care deține fabrici în estul agitat al Ucrainei, și-a îndemnat angajații să protesteze pașnic împotriva celor care plănuiesc să boicoteze alegerile prezidențiale de pe 25 mai.

In cea mai dura declaratie pe care a facut-o impotriva rebelilor, care au ocupat pozitii strategice in estul Ucrainei, Ahmetov si-a indemnat oamenii sa fie uniti, "pentru Donbass fara arme, pentru Donbass fara masti!", scrie The Independent.

Ahmetov, un magnat al carbunelui si al otelului, care are aproximativ 300.000 de angajati, a declarat marti ca ucrainenii ar trebui sa organizeze "un protest pasnic, de avertisment" in fabricile lor, cînd sirenele vor suna in toata regiunea. El a spus ca actiunea trebuie sa continue, zilnic, "pînă cînd pacea va fi restabilita" si a facut apel si la soferi sa se alature protestelor claxonînd.

Declaratiile lui Ahmetov par sa confirme ca acesta este hotarît sa sprijine actiunile guvernului de la Kiev, pentru a stabiliza Ucraina, prin alegerile prezidentiale de duminica, 25 mai. Au existat dubii legate de tabara pe care o va sustine, tinînd cont de apropierea sa de fostul președinte Viktor Ianukovici, sustinut de Moscova.

La inceputul lunii, Metinvest, una dintre cele mai mari companii din regiune, controlata de Ahmetov, si-a trimis minerii si metalurgistii în orasul Mariupol, pentru a se alatura patrulelor politiei. Intr-o declaratie recenta, Ahmetov a atacat pentru prima data direct rebelii din Donetk, care au proclamat independența Republicii Populare Donetk (DPR) si au cerut ca aceasta sa fie absorbita in Rusia.

"Stie cineva din Donbass cel putin un reprezentant al DPR? Ce au facut pentru regiunea noastra? Ce locuri de munca au creat?", a declarat Ahmetov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав