X 
Cutremure stiri: 507

Unde se află Fidel Castro

23 mai. 2014,, 10:26   Externe
5768 1
Foto: lapatilla.com
În vreme ce poporul se zbate într-o sărăcie lucie, fostul lider cubanez Fidel Castro (87 de ani), cel care, de altfel, a dus neîntrerupt o luptă împotriva capitalismului, nu trăieşte deloc în austeritatea pe care el a susţinut-o constant. O carte ce va fi lansată în curînd în Franţa, scrisă de un fost angajat al lui Castro, dezvăluie ce viaţă de huzur duce de fapt cel supranumit “El lider maximo”.

Din 2008, de cînd a cedat puterea fratelui său Raul, Fidel Castro a mai apărut rareori în public şi asta din cauza zvonurilor că ar fi murit şi pe care a vrut să le infirme. Unde a stat ascuns în tot acest timp?

Un roman despre viaţa lui va apărea în curînd în Franţa, autorul fiind un fost bodyguard al fostului lider de la Havana. Juan Reinaldo Sanchez povesteşte că fostul său şef duce o viaţă de lux pe insula privată Caio Piedra, într-o reşedinţă luxoasă, cu pistă de bowling şi cu un iaht de lux la scară.

Mai mult, ca să nu se plictisească, de cînd s-a retras din viaţa publică, Fidel s-a dedicat înfiinţării unei ferme de ţestoase şi unei crescătorii de delfini.

“I-a făcut pe toţi să creadă că duce o viaţă simplă, dar nu e deloc aşa. Trăieşte în lux. Are în continuare 10 gărzi de corp la cheremul său, dar şi doi donatori de sînge, în caz de urgenţă. Totodată, pe proprietatea lui este şi o clinică medicală dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Nu se tratează la vreun spital din Havana”, povesteşte în romanul său Juan Reinaldo Sanchez.

Acesta a căzut în dizgraţie după ce a vrut să renunţe la poziţia de gardă de corp, motiv pentru care Castro l-a aruncat în închisoare. După ce a fost eliberat, Sanchez a fugit în SUA şi s-a decis să dezvăluie viaţa ascunsă a fostului lider de la Havana.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав