Cutremure stiri: 507

Putin a PREZIS AGRAVAREA SITUAȚIEI în Ucraina după alegerile prezidențiale

25 mai. 2014,, 13:56   Externe
12046 7
Fotо: gstatic.com
Vladimir Putin a confirmat că va respecta orice alegere, pe care poporul ucrainean o va face pe 25 mai. Dar nu a exclus că noul președinte ucrainean ar putea fi o figură de tranziție.

Despre aceasta liderul statului rus a declarat la o întîlnire cu șefii agențiilor de presă din lume la Sankt-Petersburg. Putin a menționat că după alegerile prezidențiale din Ucraina va fi adoptată o nouă constituție.

"Și dacă este așa, apoi președintele așes ar putea fi un fel de figura de tranziție . Sau, dimpotrivă, va concentra puteri maxime. Ambele scenarii presupun intensificarea luptei politice din țară", - a spus Vladimir Putin, presedintele FR.

Din această cauză, potrivit președintelui rus, în Ucraina ar fi mai logic să se petreacă mai întîi un referendum pentru a schimba Constituția și abia apoi alegerile prezidențiale.

Putin, de asemenea, a sugerat că autoritățile actuale de la Kiev ar putea să nu fi interesate în legitimitatea deplină a noului președinte, transmite "Interfax".

"Ce cred eu: că acei oameni care controlează puterea la Kiev și principalii candidați la președinție – sînt totuși persoane diferite și, probabil, cei care controlează astăzi (puterea), nu sînt interesați ca președintele ales să fie complet legitim", a spus Putin .

Cu toate acestea, președintele rus a repetat ceea ce a spus în ajun la Forumul Economic Mondial: Rusia "va respecta cu siguranță" alegerea poporului ucrainean și va lucra cu autoritățile nou formate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав