X 
Cutremure stiri: 507

Voronin i-a reproșat Rusiei că face presiuni asupra Moldovei

26 mai. 2014,, 16:15   Politică
9586 9
Foto: noi.md
Liderul PCRM a recunoscut, pentru prima dată, că Federația Rusă exercită presiuni asupra Moldova și i-a cerut Moscovei să renunțe la politica sancțiunilor, transmite newsru.md.

Declarația respectivă a fost făcută de Vladimir Voronin în cadrul conferinței „Aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan – o alegere anticriză”, în cadrul căreia principalul comunist din Moldova a formulat un șir de pretenții, inclusiv privind realizarea conceptului Uniunii Vamale. Cei prezenți au menționat că comuniștii evită termenul „Uniunea Vamală”, utilizînd sintagma „Rusia-Belarus-Kazahstan”.

În special, Vladimir Voronin a declarat că sancțiunile rusești constituie o eroare, menționînd că aceasta este opinia sa personală. Potrivit lui, promovînd o asemenea politică, Rusia se îndepărtează de Moldova și astfel se rup legăturile istorice dintre cele două țări.

Totodată, Voronin a propus crearea comisiei UE-CSI în baza grupului de lucru Uniunea Europeană – Rusia. Liderul PCRM consideră că acest fapt va oferi o susținere considerabilă Țărilor Comunității în procesul de atingere a unor condiții mai bune în cadrul negocierilor cu Bruxelles-ul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав