Cutremure stiri: 501

Ani grei de pușcărie pentru trei polițiști

27 mai. 2014,, 11:20   Societate
4251 0
Foto: zi-de-zi.ro
Trei polițiști din Strășeni au fost condamnați la închisoare pentru acte de corupție și depășirea atribuțiilor de serviciu, infracțiuni comise încă în 2012.

Astfel, prin decizia Curții de Apel Chișinău, doi dintre polițiști au fost condamnați la cîte 6 ani închisoare și au fost amendați cu cîte 20 de mii de lei. Totodată, ei au fost privaţi de dreptul de a activa în organele MAI timp de 4 ani. Cel de-al treilea om al legii s-a ales cu 3 ani de închisoare și cu privarea de dreptul de a activa în structurile MAI timp de 3 ani.

Potrivit procurorilor, în anul 2012, cei trei polițiștii au cerut 2000 de euro mită de la un locuitor al satului Roșcana, în schimbul muşamalizării unui caz de deţinere ilegală de arme şi muniţii. Bărbatul a refuzat însă să plătească mită și a sesizat Procuratura Anticorupție pe marginea acestui caz.

Deși, dosarul a ajuns pe masa judecătorilor încă în 2012, judecătoria raională i-a achitat pe cei trei, în lipsa faptei infracţiunii. Procurorii au calificat decizia drept nefondată şi au contestat sentinţa, solicitînd condamnarea la pedepse privative de libertate pentru cei trei poliţişti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав