X 
Cutremure stiri: 505

Consecințele politicii Rusiei față de Ucraina, pe agenda reuniunii ministeriale de marți a NATO

2 iun. 2014,, 18:00   Externe
5338 1
Foto: noi.md
Miniștrii apărării ai celor 28 de țări membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) vor discuta, marți la Bruxelles, situația din Ucraina și mai ales 'consecințele pe termen lung ale politicii Rusiei' față de această țară, a anunțat luni purtătoarea de cuvînt a NATO, Oana Lungescu, potrivit ITAR-TASS.

Purtătoarea de cuvînt a NATO a precizat că participanții la reuniune vor face schimb de opinii pe marginea întăririi apărării colective a membrilor din estul Europei ai Alianței Nord-Atlantice.

Miniștrii apărării ai țărilor NATO vor discuta separat căile de susținere a reformei din sectorul ucrainean de apărare, în timpul reuniunii ministeriale a Consiliului NATO-Ucraina.

Potrivit Oanei Lungescu, încetarea destabilizării situației din Ucraina și retragerea totală a trupelor ruse de la granița cu țara vecină constituie condiții pentru reluarea cooperării practice dintre NATO și Rusia, cooperare pe care Alianța a suspendat-o în regim unilateral drept replică la alipirea Crimeii la Rusia.

'Condițiile pentru reluarea cooperării (dintre NATO și Rusia) sînt încetarea destabilizării situației în Ucraina și retragerea totală a trupelor ruse de la granița ucraineană', a afirmat Lungescu.

În data de 5 martie, Alianța a luat decizia de a pune capăt oricărei forme de cooperare cu Rusia, cu excepția Consiliului NATO-Rusia. Luni, în ajunul reuniunii ministeriale de la Bruxelles, vor avea loc noi consultări în acest format pe marginea situației din Ucraina, la nivel de ambasadori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав