Cutremure stiri: 505

Fabius: Franța va coopera cu Rusia, dar nu-i va ierta Crimeea

3 iun. 2014,, 12:02   Externe
4917 3
Foto : agerpres.ro
Excluderea Rusiei din Grupul țărilor cel mai puternic industrializate din lume (G8, redevenit G7) după anexarea Crimeii la Rusia, era normală, însă 'nu în mod necesar' definitivă, a declarat, marți, șeful diplomației franceze, Laurent Fabius, în preziua summitului G7 de la Bruxelles, informează AFP.

Ministrul francez al afacerilor externe a anunțat, pe postul de televiziune France 2, că va asista sâmbătă, la Kiev, la învestirea noului președinte ucrainean Petro Poroșenko.

'În Franța există, de decenii, o tradiție a unei anumite forme de acord cu Rusia, însă atunci cînd o țară anexează o alta, este ceva care, din punct de vedere internațional, nu poate fi acceptat', a subliniat Laurent Fabius.

De aceea, în opinia șefului diplomației franceze, 'era normal ca țările din G7 să-și arate clar poziția față de anexarea Crimeii'. 'Este ceea ce am făcut și am avut dreptate să o facem', a subliniat Fabius.

Întrebat dacă excluderea Rusiei din G8 este definitivă, Fabius a răspuns 'nu în mod necesar'. 'Aceasta nu vrea să însemne că nu există niciun fel de relație cu Putin. El este invitat la festivitățile prilejuite de 70 de ani de la Debarcarea din Normandia, ceea ce este normal din punct de vedere istoric. Președintele francez Francois Hollande va avea o întrevedere cu Putin, președintele Obama și alți președinți, precum cel al Poloniei', a subliniat ministrul francez al afacerilor externe.

Vladimir Putin va fi prezent, vineri, la festivitățile prilejuite de 70 de ani de la Debarcarea din Normandia. În cadrul lor, liderul rus va avea întrevederi cu premierul britanic David Cameron. Înainte de aceasta, el ar urma să aibă o întrevedere cu Francois Hollande, la Paris.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав