X 
Cutremure stiri: 503

O companie rusă cu fondatori din Transnistria a devenit acţionar al băncii Victoriabank

3 iun. 2014,, 16:20   Societate
7034 0
Foto: politik.md
Compania Tirkom din Rusia se numără printre noii fondatori ai BC Victoriabank. Surse din cadrul băncii au comunicat agenţiei "Infotag" că Tirkom a achiziţionat la Bursa de Valori mai puţin de 5% din acţiunile băncii din cele circa 30% scoase la vînzare.

Tirkom a procurat pachetul de acţiuni la bursă cu suma de circa 25 de milioane de lei. Conform unor informaţii din presa rusă, fondatorul companiei este Evgheni Baev, feciorul lui Oleg Baev, directorul Fabricii de Vinuri şi Divinuri KVINT din Tiraspol. Tirkom a fost înregistrată la sfîrşitul lunii iunie 2002, în raionul Naro-Fominsk din regiunea Moscova. Firma este distribuitor exclusiv în Rusia de produse ale fabricii KVINT şi ale combinatului "Buket Moldavii" din Dubăsari, pe care familia Baev l-a cumpărat în urmă cu cîţiva ani.

Între acţionarii noi ai băncii se mai numără compania germană Mainwiese Asset Management, firmele estone Stream Capital şi RLV Logistika, compania bulgară Novum Consulting Group, Mallow Invest (Marea Britanie). Toate au devenit acţionari după ce au achiziţionat pachete de acţiuni ale băncii puțin mai mici de 5%.

În octombrie-noiembrie 2013, noi acţionari ai BC Victoriabank au devenit şapte companii care au cumpărat 26,75% din acţiuni de la Generashon Financial B.V. Acestea sînt Moldasig (4,9%), Asito (4,908%), Moldindconbank (4,902%), Volmark Trade LTD (4,896%), compania letonă Peclo Management SRL (3,8%), Gvido Stil (3,332%) şi societatea pe acţiuni Interpares Prim (0,02%). Banca Naţională a Moldovei le-a acuzat de "acţiuni concertate" şi le-a retras dreptul de vot, ca rezultat, s-au iscat scandaluri la adunările acţionarilor. Companiile cu acţiuni blocate au primit autorizaţie pentru comercializarea acţiunilor, astfel acţiunile au fost tranzacţionate în pachete de sub 5%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав