Cutremure stiri: 505

România şi SUA, îngrijorate de o eventuală extindere a instabilităţii din Ucraina spre Moldova

4 iun. 2014,, 11:55   Societate
3100 2
Foto: sursazilei.ro
România şi SUA condamnă agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi se arată îngrijorate în legătură cu eventuala extindere a instabilităţii spre Moldova. Acest lucru se menționează într-o declaraţie comună adoptată marţi a preşedintelui grupului de prietenie cu România din Congresul SUA, Michael Turner, şi a conducătorului Grupului Pro-America din Senatul României, Valeriu Zgonea.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa internaţională, oficialii au condamnat şi politica Rusiei de destabilizare a situaţiei din regiunile de sud-est ale Ucrainei.

"Ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu eventuala extindere a focarelor de instabilitate, inclusiv spre Republica Moldova vecină", se spune în declaraţie.

Parlamentarii români şi cei americani au chemat autorităţile de la Kiev şi Chişinău să promoveze o politică consecventă de unitate naţională şi să identifice soluţii de compromis pentru conlucrarea cu forţele de opoziţie constructive, în interesele cetăţenilor Ucrainei şi ai Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав