Cutremure stiri: 506

Propunerea lui Voronin pentru aplanarea conflictului din Găgăuzia

4 iun. 2014,, 16:25   Politică
6281 8
Foto: noi.md
Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, propune instituirea unei funcții noi în cadrul executivului, cea de vicepremier pe problemele etniilor. Propunerea a fost înaintată de politician în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, William Moser.

În opinia lui Voronin, incidentul produs ieri la Comrat, în timpul căruia doi aleși locali au fost agresați de un grup de persoane, are rădăcini mai vechi. În acest sens, liderul PCRM a subliniat că guvernarea trebuie să întreprindă mai multe acțiuni pentru consolidarea regiunii. De cealaltă parte, ambasadorul Statelor Unite la Chișinău a susținut ideea instituirii unei funcții de vicepremier pe problemele etniilor.

Menționăm că bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, și președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, au fost agresați ieri de un grup de persoane, în frunte cu fostul președinte al raionului Vulcănești Serghei Cernev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав