X 
Cutremure stiri: 506

IDIS Viitorul: Moldova cumpără energie electrică la un preţ mărit

6 iun. 2014,, 09:46   Economie
5470 0
Foto: noi.md
Moldova cumpără energie electrică al un preţ mărit, consideră experţii Institutului Dezvoltării şi Iniţiativelor Sociale „Viitorul” Corina Gaibu şi Ion Muntean.

Potrivit agenţiei "Infotag", ei au comunicat joi, la prezentarea noului studiu "Analiza comparativă a pieţelor energiei electrice în regiune" că liberalizarea acestei pieţe în Moldova nu a avut loc. Despre aceasta vorbeşte însuşi faptul că energia electrică în republică este cu 23% mai scumpă decît în Ucraina şi cu 15% decît în România.

Potrivit autorilor, în perioada 2005-2014 preţul de cumpărare a 1 kW/h de energie electrică a crescut de la 2,4 cenţi SUA pînă la 6,8.

"Guvernul semnează contracte nerentabile pentru ţară, indiferent de faptul că piaţa ucraineană este deschisă pentru negocieri de procurări angro. Moldova poate participa la piaţa de fonduri a energiei electrice din Ucraina", consideră experţii.

Potrivit datelor analiştilor, în 2013 Moldova a importat 81% din energia electrică consumată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав