X 
Cutremure stiri: 506

România intenționează să atragă în acest an mai mulți turiști din Moldova

6 iun. 2014,, 15:10   Economie
7579 0
Foto: dacicool.ro
Agențiile de turism din România intenționează să atragă în acest an mai mulți turiști din Republica Moldova, avînd în vedere anularea regimului de vize cu UE pentru cetățenii moldoveni, relatează NOI.md.

Potrivit presei de la București, special pentru cetățenii moldoveni operatorii și agențiile de turism din România au venit cu oferte speciale „All Inclusive”, care permit o vacanță plăcută și la preț avantajos pe litoralul Mării Negre din țara vecină.

Potrivit datelor statistice, cetățenii moldoveni manifestă puțin interes față de vacanțele pe litoralul românesc, în schimb preferă să călătorească și să se odihnească în munții din România. În anul 2013, acolo au plecat peste 17 mii de moldoveni. Cooperarea moldo-română în domeniul turismului a început relativ recent, iar operatorii de turism din România speră că vacanțele la mare vor deveni mai populare în rîndul cetățenilor Republicii Moldova.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în ianuarie-martie 2014, prin intermediul agențiilor și operatorilor de turism din Moldova au plecat peste hotare 15,6 mii de turiști și excursioniști, cu 12,2% mai mult decît în perioada similară a anului precedent. Cele mai populare destinații ale cetățenilor moldoveni au fost România (31,6% din numărul total), Bulgaria (19%), Ucraina (8,5%), Egipt (8,1%), EAU (6,6%), Italia (3,2%), Turcia (3,1%).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав