X 
Cutremure stiri: 506

La finele anului, în comuna Ciorescu va fi dat în exploatare un complex sportiv la standardele FIFA și UEFA (FOTO)

7 iun. 2014,, 13:00   Sport
8983 0
Foto: facebook.com
La finele acestui an în comuna Ciorescu, mun. Chişinău, va fi dat în exploatare complexul sportiv "Futsal Arena FMF", construit conform standardelor FIFA şi UEFA.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la un comunicat de presă al Guvernului, prim-ministrul Iurie Leancă a vizitat joi comuna Ciorescu şi a văzut cum decurge construcţia edificiului, inclusiv a sălii polivalente pentru futsal, unde pot fi organizate şi competiţii de baschet, trîntă, box, volei şi altele.

Construcţia complexului a început în februarie 2013 şi a fost posibilă graţie unui proiect comun al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) şi UEFA, prin intermediul programului Hat Trick şi FIFA. Costul total al proiectului este de aproximativ patru milioane de euro.

Complexul sportiv poate găzdui 1400 de suporteri şi are toate condiţiile, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. Pe lîngă competiţii, la acest complex sportiv echipele vor putea efectua antrenamente pe parcursul întregului an.

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu, a menţionat că acesta este unicul complex sportiv din Moldova care va fi dotat cu un cabinet medical şi echipament pentru efectuarea testelor antidoping.

"Sper că odată cu darea în exploatare, aici vor fi desfăşurate nu doar competiţii naţionale, ci şi turnee internaţionale la futsal, baschet, volei şi alte competiţii sportive. Acest complex întruneşte toate cerinţele FIFA şi UEFA pentru organizarea competiţiilor internaţionale. Acum sportivii sînt, pur şi simplu, obligaţi să demonstreze rezultate bune", a declarat Pavel Cebanu.

Iurie Leancă i-a felicit pe toţi cei implicaţi în construcţia complexului pentru curajul de a construi un stadion modern în afara Chişinăului.

"Prin astfel de proiecte, aducem Europa dincolo de capitală, în localităţile rurale. Sper că, în scurt timp, la Ciorescu vor fi organizate competiţii nu doar naţionale, ci şi europene", a spus Iurie Leancă, precizînd că nu ar fi împotrivă să participe la o competiţie de fotbal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав