Cutremure stiri: 505

Poliția trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul accidentelor rutiere

10 iun. 2014,, 15:44   Societate
4060 0
Foto: noi.md
Circa 850 de accidente rutiere s-au produs în primele cinci luni ale acestui an, atestă datele unui raport al Inspectoratului Național de Patrulare. Numărul accidentelor, care s-au soldat cu zeci de victime, a crescut cu circa 4 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, în urma accidentelor produse în perioada de referință, circa 100 de persoane au decedat, iar alte aproximativ 1000 au fost rănite. Numărul accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale depășește 4000. Aproape jumătate din numărul total al accidentelor s-au produs în municipiul Chișinău.

Datele raportului mai arată că cea mai mare parte dintre accidentele rutiere s-a produs din vina conducătorilor auto, în majoritatea cazurilor fiind vorba de tamponarea pietonilor. Totodată, cele mai multe încălcări comise de șoferi se referă la viteza neadecvată vizibilităţii, nerespectarea priorităţii la trecerea intersecţiilor.

În primele cinci luni ale anului, inspectorii de patrulare au amendat peste 100 de mii șoferi, fiind atestate circa 25.000 de cazuri de depăşire a vitezei admisibile și peste 6000 de cazuri de trecere a intersecţiei la semnalul de interzicere al semaforului. În 2800 de cazuri șoferii au fost prinși în stare de ebrietate la volan. Mărimea amenzilor aplicate șoferilor se ridică la peste 37 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав