Cutremure stiri: 501

Forțele speciale americane au fost trimise pe frontul de est al NATO

12 iun. 2014,, 02:02   Externe
7075 6
Foto: antena3.ro
Washingtonul a decis să stabilească o prezență permanentă de-a lungul frontului de răsărit al NATO. Un grup al forțelor speciale americane, numărul căruia nu este dezvăluit, a ajuns deja în Estonia pentru "schimb de experiență" cu omologii locali.

SUA vor trimite personal suplimentar pentru a pregăti forțele speciale în țările-membre ale NATO, vecine cu Rusia, transmite "Interfax".

Se așteaptă că în Europa Centrală și de Est se vor afla permanent aproximativ 100 de soldați americani din unitățile de elită.

Apropo, o unitate a forțelor speciale americane a sosit deja în Estonia. Militarii SUA vor antrena forțele speciale locale.

Statele Unite și activitățile lor nu vor fi dezvăluite, dar scopul prezenței lor este de a crește eficiența.

Potrivit lui Arthur Yugast, ministrul eston al apărării, forțele speciale estoniene și americane colaborează de mai mulți ani, dar acum cooperarea va deveni permanentă.

Amintim că în prezent NATO efectuează în țările baltice exerciții militare la scară largă. În manevrele, care poartă numele "Lovitură de sabie", participă peste 4500 de militari din nouă țări membre NATO. Exercițiile se vor finaliza la 20 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав