X 
Cutremure stiri: 502

Noul crossover XC90 va fi primul automobil Volvo cu susținerea CarPlay

12 iun. 2014,, 17:04   Ştiri Auto
5071 0

Foto: volvo
Prezentînd noulXC90 de generația a doua, Volvo a declarat, acestautomobilvafiprimul model al companiei, care are susținereasistemuluiinformațional-distractivCarPlay, care garanteazăaccesul la funcțiișiserviciiobișnuitepentruutilizatoriidispozitivelor mobile Apple. CarPlaypermiteșoferilorutilizeze iPhone înmașină, fără a fidistrași de la drum.

Dupăpublicareafotografiilorsalonului,Volvo a relatatdespretehnologiile, meniteridice la un nounivelrelațiiledintreșoferșimașină. Designeriișiingineriicompaniei au decisscape de butoaneletradiționale de peconsolă, pentru ca șoferul nu piardătimpcăutîndu-le . Dirijareadiverselorsisteme se va face cu ajutorulunuiecran digital mare, ca la computerele plate, a unui display șibutoanelor de pevolan.

Volvo promite, interfațaXC90vafiexpresclară. Peter Merttens, vicepreședinteînelaborărișicercetărimenționează, șidupăutilizarea de scurtădurată a ecranuluișoferulvacăpătamemoriemusculară. Toatefuncțiilesuntamplasateînconformitate cu frecvențautilizăriilor, pentru un maxim de confort: informația de bază, navigarea, reproducereamuziciiînpartea de sus, iarmijloacele de dirijare a telefonului, pictogrameleanexelor, funcțiile de control a climei - încea de jos. Peparbrizesteproiectatdispozitivul digital de grup, cu toatedatelenecesareconducătorului auto.

Dirijarea iPhone sau iPad, unite la sistemul de bord Volvo XC90, se face tactil, pepanoul principal, sau vocal, prinintermediulajutorului”inteligent”Siri. MeniulCarPlaycuprindefuncțiileobișnuitenavigarea cu ajutorulhărțilorApple, muzic player, mesaje, sunete. Spreexemplu, o comandăvocalăpoateactivasunetul, alegemuzica, stabilirutapehartă. Sirimaipoatecitimesajeleșiculegetextulrăspunsului, pe care îlvaexpedia .

Primiiproducători, care au anunțatcolaborarea cu CarPlay, au fost Ferrari, Mercedes-Benz și Hyundai. Iarproducătoriiniponi Pioneer și Alpine au anunțat de curîndmagnitolele auto, compatibile cu tehnologiile Apple.


AnaliștiiIHS Automotive consideră, în a. 2020 industriaautomobilelorvautiliza 370 milioane de dispozitive, integrate cu smartfon. AutomobileleCarPlay, care în a. 2014 suntcca 105 000 , în a. 2020 vorfi 94 mln – cu o creștereanuală de 210%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав