Cutremure stiri: 505

Poliţia a reţinut doi escroci ce acordau servicii de schimb valutar

13 iun. 2014,, 14:50   Societate
3387 0
Foto: obiectivbr.ro
Poliţia din Chişinău a reţinut doi escroci ce acordau antreprenorilor servicii de schimb ilegal de bani într-o reţea oficială de case de schimb valutar.

Potrivit agenţiei "Infotag", anunţul a fost făcut vineri, la o conferinţă de presă, de către reprezentantul Direcţiei investigare fraude din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Roman Moraru.

Potrivit lui, "la serviciile infractorilor apelau oamenii care primeau venituri din vînzarea mărfurilor de contrabandă". Sumele schimbate nu figurau în documentele de contabilitate şi de pe acestea nu erau achitate impozite.

Funcţionarul a comunicat că în cadrul percheziţiilor în apartamentele şi automobilele infractorilor, la casele de schimb din Chişinău, Hînceşti şi Floreşti au fost confiscate diferite surse în valută naţională sau altele în sumă de 3,6 milioane de lei.

Poliţia consideră că sumele impunătoare erau transferate de escroci în zonele off-shore.

"Businessmenii din umbră apelau des la aceste servicii, pentru a nu declara provenienţa banilor. În bănci însă şi la casele de schimb valutar orice sumă ce depăşeşte 5 mii de euro are loc cu indicarea datelor clientului", a spus Moraru.

Au fost intentate două dosare penale pentru "spălare de bani" şi "operaţiuni financiare ilegale în proporţii deosebit de mari".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав