X 
Cutremure stiri: 505

Primăria propune noi amenzi pentru chișinăuieni

14 iun. 2014,, 13:46   Societate
5698 5
Foto : noi.md
Chișinăuienii ar putea fi amendați pentru aruncarea gunoiului în stradă, curățarea covoarelor în curte, plimbatul cîinilor în locurile interzise și cultivarea legumelor și verdețurilor în curte. Un proiect în acest sens va fi examinat la ședința Consiliului Municipal Chișinău din 19 iunie, transmite NOI.md.

În document se subliniază că locuitorii orașului Chișinău vor fi amendați dacă nu vor evacua gunoiul din apartamente ÎN FIECARE ZI. Potrivit documentului, gunoiul va fi evacuat zilnic, dar nu mai devreme de ora 6 și nu mai tîrziu de ora 23.

Autoritățile promit că vara containerele pentru gunoi vor fi spălate și dezinfectate în fiecare zi. Respectarea acestui regulament va fi monitorizată de o comisie specială a primăriei, iar amenda maximală pentru încălcarea prevederilor va fi de 2000 de lei.

În rețelele de socializare această inițiativă a stîrnit discuții aprinse, a fost întocmită chiar o listă cu întrebări adresate Primăriei, care zi și noapte se gîndește cum să sporească acumulările la bugetul municipal, cum să facă orașul mai curat și mai frumos. În particular, orășenii întreabă unde sînt acele locuri special amenajate pentru plimbatul cîinilor? Va verifica oare comisia specială a primăriei activitatea SEL-urilor și le va amenda pentru neîndeplinirea atribuțiilor lor, achitate de chișinăuieni? Va fi amendat însuși primarul pentru că a transformat orașul într-o piață interminabilă și o gunoiște, dar și pentru urbanistica caraghioasă?
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав