Cutremure stiri: 501

Fostul ministru al Apărării consideră că Moldova trebuie să-şi păstreze statutul neutru, "fie şi pătat"

16 iun. 2014,, 10:18   Societate
4918 0
Foto: youtube.com
Statutul de neutralitate este cel mai potrivit pentru Moldova, deoarece aderarea la NATO ar complica viaţa cetăţenilor săi, consideră fostul ministru al Apărării, generalul Victor Gaiciuc.

"Acum pentru stat este mai convenabil statutul de neutralitate. Nu văd nici un potenţial duşman - nici în Rusia, nici în ţările NATO. De asemenea, neutralitatea nu este un obstacol pentru aderarea la UE", a spus el corespondentului "Infotag".

Totodată, Gaiciuc, fost reprezentant al Moldovei la sediul NATO la Bruxelles, susţine ideea de deschidere în Moldova a unei reprezentanţe permanente a Alianţei.

"Chiar şi la Moscova este un biroul al NATO. De ce nu ar fi unul şi la Chişinău? Trebuie să fim deschişi lumii. Însă aderarea la NATO va genera cheltuieli şi va crea probleme suplimentare în relaţiile cu Rusia", a spus generalul.

Potrivit spuselor sale, aflarea trupelor şi armamentului rusesc în Transnistria este "o mică pată pe statutul de neutralitate al Moldovei".

Gaiciuc consideră că "Chişinăul trebuie să soluţioneze problema retragerii trupelor ruseşti şi problema transnistreană "pe cale diplomatică".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав