Cutremure stiri: 507

Vladimir Voronin despre succesori: Nu există, eu sînt veșnic

16 iun. 2014,, 15:18   Politică
4749 2
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) va începe dezbaterile asupra platformei sale electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, a anunţat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, în timpul emisiunii "Vineri cu Anatol Golea" de la postul de televiziune RTR-Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", politicianul a respins afirmaţiile potrivit cărora actul ar fi fost scris de către fostul ideolog al PCRM, Mark Tkaciuk, care la Plenara Comitetului Central al PCRM din 7 iunie a fost exclus din componenţa Comitetului Executiv Politic şi al CC al PCRM. "Am scris toţi împreună acest document, este roada unei munci colective", a declarat Voronin.

Conform spuselor lui, PCRM, ca şi toate partidele, "a început pregătirile pentru alegeri, dar campania electorală încă nu a demarat şi nu se desfăşoară". El a menţionat, de asemenea, că orice liste de candidaţi de deputat sînt inexistente, nu există niciun nume şi discuţii asupra listei nu au loc: toate acestea sînt "nişte invenţii de-ale jurnaliştilor".

Voronin a caracterizat situaţia din partid ca pe una normală, dezminţind afirmaţiile că Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean ar fi fost excluşi din organele de conducere ale partidului.

"Ei au scris cereri, eu îi pot arăta aceste cereri oricărui membru al PCRM. Nu s-a întîmplat nimic deosebit. Partidul este un organism viu. Iar un organism viu trebuie să respingă tot ce nu i se potriveşte. Acum este timpul cel mai potrivit pentru aceasta, cu o jumătate de an înaintea alegerilor. Cu atît mai mult cu cît aceşti tovarăşi ai noştri nu au plecat departe de noi, ei au rămas în partid şi vor lucra, ei vor avea alte misiuni de partid", a spus Voronin.

Liderul comunist a mai afirmat că în partid nu există grupul lui Tkaciuk sau grupul lui Voronin, ci există Partidul Comuniştilor şi fracţiunea acestuia în Parlament.

Preşedintele PCRM a refuzat să răspundă la întrebarea despre succesorul său la post, menţionînd că "nu trebuie să le creăm astfel de probleme candidaţilor potenţiali". Totodată, el a dezminţit informaţia că anterior s-ar fi studiat candidatura lui Iurie Muntean pentru această funcţie. "Aşa ceva nu a fost. Eu sînt veşnic", a spus Voronin.

Solicitat să răspundă la întrebarea dacă fiul lui, Oleg Voronin, ar putea să devină preşedinte al partidului, el a răspuns: "Doar Congresul este în drept să decidă în acest sens".

Vorbind despre "revoluţia de catifea", Vladimir Voronin a declarat că nu a înfăptuit-o. "Eu am participat la mitinguri, proteste. Orice protest este menit să sensibilizeze autorităţile la o problemă anumită sau să le impună să demisioneze. Dar aceasta nu este revoluţie", a subliniat Voronin, respingînd şi noţiunea de "revoluţie de catifea".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав