Cutremure stiri: 503

Serghei Lavrov acuză Kievul că pregătește o "epurare etnică" în sud-estul Ucrainei

18 iun. 2014,, 08:00   Externe
4988 18
Foto : agerpres.ro
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat marți Kievul de pregătirea unui scenariu vizînd o "epurare etnică" în sud-estul rusofon al Ucrainei, regiune care este de mai multă vreme teatrul unor puternice confruntări între forțele ucrainene și rebelii proruși.

"În loc de încetarea focului promisă de președintele Poroșenko (președintele ucrainean Petro Poroșenko), auzim de la Kiev anunțuri ale militarilor despre un armistițiu provizoriu pentru ca 'separatiștii', cum îi numesc ei, să poată părăsi teritoriul Ucrainei. (...). Nu mai este vorba de un dialog național, cu implicarea tuturor regiunilor, ci de o epurare etnică pur și simplu", a declarat șeful diplomației de la Moscova, sosit marți seara într-o vizită la Baku, în Azerbaidjan, după cum relatează RIA Novosti.

El a adăugat că moartea tragică, marți în Ucraina, a jurnalistului rus Igor Korneliuk, de la postul public de televiziune VGTRK, ar trebui să constituie "încă un avertisment pentru protectorii occidentali ai Kievului pentru a înceta să mai susțină fără rezerve acțiunile violente ale autorităților ucrainene".

Armata ucraineană este angajată de la mijlocul lunii aprilie într-o amplă operațiune militară vizând reprimarea rebelilor proruși înarmați din sud-estul Ucrainei. Operațiunea este considerată de Rusia drept una "de pedepsire" a celor care s-au revoltat în urma înlăturării de la putere a președintelui Viktor Ianukovici, în februarie a.c..
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав