Cutremure stiri: 501

Nicolae Mogoreanu: Nu există riscul să rămînem fără gaze naturale

19 iun. 2014,, 13:16   Societate
7325 4
Foto: flux.md
„Conflictul dintre Rusia și Ucraina în problema gazelor naturale are mai mult o conotație politică, or, cum altfel poate fi explicat prețul de 468 de dolari SUA pentru o mie de metri cubi, propus de Rusia statului „frățesc” Ucraina, care pe parcursul a mai multor decenii este un consumator fidel de carburanți și prețul destul de convenabil pentru China (cu peste 100 de dolari mai puțin)”. Astfel a comentat pentru NOI.md președintele Asociației Consumatorilor de Energie din Moldova, Nicolae Mogoreanu, decizia Rusiei de a livra Ucrainei gaze naturale cu plata în avans.

Potrivit interlocutorului, discuțiile în contradictoriu sînt axate nu atît pe preț, cît pe achitarea gazelor naturale, pe care Ucraina în anii precedenți nu le-a procurat în volum deplin, conform acordului cu Rusia, ceea ce la fel ridică semne de întrebare.

„Cît privește Moldova, noi nu trebuie să ne facem griji. Avînd în vedere susținerea masivă pe care UE o acordă Kievului, Ucraina pur și simplu nu va îndrăzni să sustragă ilegal gazele naturale de tranzit pentru necesitățile proprii. Astfel, noi nu riscăm să rămînem fără gaze naturale. Nu trebuie de uitat că Ucraina dispune de rezerve de gaze naturale, iar aceasta înseamnă că mai are încă timp pentru negocieri. În opinia mea, conflictul dintre Rusia și Ucraina în problema gazelor naturale este un episod de scurtă durată, care va fi soluționat foarte curînd”, a conchis Mogoreanu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав