X 
Cutremure stiri: 501

Criza provocată de Occident în Ucraina, prextext pentru extinderea NATO spre Est

21 iun. 2014,, 00:10   Externe
5724 11
Foto: ruvr.ru
NATO, sub diverse pretexte invocate, iar cel mai adesea provocate, își extinde infrastructura militară mai aproape de granițele Rusiei. Provocînd, de fapt, un război civil în Ucraina, americanii intenționează să profite de haosul pentru a face încă un pas în această direcție.

Desfășurînd în mod activ un război informațional, SUA crează acolo o atmosferă de teamă și ură, cînd argumentele rațiunii devin neputincioase în fața falsificării dovezilor falsificate și declarațiilor provocatoare.

În prezent, pe fondul crizei din Ucraina, nu se pune problema calității sale de membru NATO. Secretarul general al organițaiei militare a promis în termeni vagi să extindă cooperarea militară cu autoritățile de la Kiev și să desfășoare manevre comune. Anders Fogh Rasmussen a oferit un răspuns evaziv, deoarece Kievul se află într-un conflict teritorial cu Moscova. Conform Cartei NATO, țările care se confruntă cu astfel de probleme nu pot deveni membre ale organizației.

În aceeași situație se află și Georgia. Conflictul din Abhazia și Osetia de Sud reduc dramatic șansele de aderare la NATO. Un lucru este însă cert: Georgia și Ucraina sînt teritorii mult rîvnite pentru NATO, pentru că includerea lor în orbita blocului militar creează cel mai puternic factor de presiune diplomatic și militar asupra Rusiei.

Acolo unde este deja prezentă, NATO își intensifică activitățile. Încep exerciții în Marea Baltică, pe teritoriul bazei americane din Estonia aterizează noi avioane de vîntătoare F-16, Lituania își sporește cheltuielile militare pentru a acoperi costurile în urma găzduirii unităților suplimentare din alte țări membre NATO.

NATO își intensifică prezența și în Marea Neagră. În ultima lună, în România au avut loc mai multe exerciții militare comune cu americanii, unele dintre care s-au desfășurat pe poligoanele situate aproape de granița cu Ucraina. Crucişătorul american lansator de rachete din clasa Ticonderoga a sosit în portul Constanța, unde, la începutul anului, NATO a deschis un centru de tranzit în locul bazei de la Manas (Kîrgîzstan).

Este semnificativ faptul că NATO sfidează legile țărilor gazdă. Creșterea numărului de trupe NATO a creat deja probleme locuitorilor din Letonia. Primarul orașului-port Ventspils, Aivars Lembergs, a declarat că, în decurs de numai două zile, membrii NATO au provocat mai multe incidente decît se înregistrează în timpul manifestațiilor prilejuite de Ziua orașului Ventspils, la care participă mii de oameni. „Toți oaspeții sînt întîmpinați cu zîmbetul pe buze. Din păcate, însă, marinarii din țările NATO s-au comportat ca niște porci: își făceau nevoile în locurile publice, acostau trecătorii, nu respectau ordinea publică, legile Letoniei și normele de conduită. Sîntem foarte nemulțumiți de prezența lor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав