X 
Cutremure stiri: 507

Chirtoacă: Nu aș dramatiza declarațiile lui Troenco

23 iun. 2014,, 16:08   Societate
4340 2
Foto: tribuna.md
„Nu aș dramatiza prea tare ultimile declarații și acțiuni ale ministrului Apărării, Valeriu Troenco. Nu uitați ce forță politică el reprezintă”, a declarat pentru NOI.md fostul ministru al Apărării, președintele Partidului Forța Poporului, Nicolae Chirtoacă.

În opinia politicianului, avînd în vedere preferențele pe care le are de la Partidul Liberal Reformator ministru Apărării pur și simplu este obligat uneori să se manifeste de pe poziții unioniste.
Totodată, expertul îi sugerează ministrului, în primul rînd, să se ocupe de renașterea și întărirea capacității de apărare a armatei moldovenești.

„Ultimile evoluții a situației din Ucraina au arătat că în acest domeniu situația e destul de tristă. Anume pe această direcție ministrul Apărării trebuie să se axeze, nu pe declarații despre aderarea sau neaderarea la NATO”, consideră Chirtoacă.

Expertul consideră că „recenta decorare a veteranilor armatei române cu medalii și diplome moldovenești face parte din aceeași listă ca în cazul crucilor lui Ghimpu”.

Ministerul Apărării a anunțat, în ajun, despre decorarea mai multor ofițeri moldoveni și români în rezervă „pentru dezvoltarea relațiilor, cooperare și consolidarea armatelor Moldovei și României”.

„UE și SUA deja la modul real sînt îngrijorate de nivelul capacității de apărare a Moldovei și Ucrainei în contextul unor pericole reale asupra securității țărilor noastre. Iată care trebuie să fie preocuparea ministrului Apărării. Repet: nu aș dramatiza acțiunile lui Troenco”, a subliniat Chirtoacă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав