Cutremure stiri: 506

ONU a calculat numărul total de morți în Ucraina

25 iun. 2014,, 08:28   Externe
5740 1
Foto : forbes
Confruntările dintre armata ucraineană și rebelii proruși din estul Ucrainei au făcut 423 de morți, civili și militari, în perioada 15 aprilie-20 iunie, a indicat marți secretarul general adjunct al ONU pentru drepturile omului, Ivan Simonovic.

El a semnalat, totodată, într-o intervenție avută în Consiliul de Securitate, după cum relatează AFP, că numărul persoanelor strămutate în Ucraina 's-a dublat în ultimele două săptămîni, având loc o importantă mișcare a populației — estimată la 15.200 de persoane — în regiunile Donețk și Lugansk' (est).

La data de 23 iunie, a precizat Simonovic, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (HCR) a înregistrat în total peste 46.100 de persoane strămutate, dintre care 11.500 venind din Crimeea și peste 34.600 din estul Ucrainei, dar cifrele reale, a spus el, 'sunt probabil mai ridicate'.

Ivan Simonovic, autorul unui raport pe subiectul situației drepturilor omului în Ucraina, publicat la 18 iunie, a mai declarat în fața Consiliului de Securitate că guvernul ucrainean trebuie 'să se abțină de la utilizarea forței într-o manieră excesivă' în operațiunile sale împotriva opozanților proruși care controlează o parte din estul țării.

'Noi nu am primit informații care să arate că populația a fost deliberat luată drept țintă, dar anchetăm cazurile de acuzații potrivit cărora forțele de securitate ar fi putut lua măsuri pentru evitarea de pierderi de vieți omenești', a explicat Ivan Simonovic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав