Cutremure stiri: 501

Ucraina: Poliția cu arme automate blochează coloanele "Sectorului de dreaptat"

27 iun. 2014,, 01:46   Externe
6941 2
Foto: ntv.ru
Peste 100 de oameni înarmați, în uniformă "Grifon" și un batalion special al poliției au blocat în suburbia orașului Kirovograd autobuze și autoturisme cu membrii "Sectorului de dreapta".

Membrii "Sectorului de dreapta" intenționau să organizeze o acțiune în fața clădirii Procuraturii din Kirovograd. Dar la doi kilometri de oraș coloana a fost înconjurată de polițiști înarmați, care nu au lăsat pe nimeni să iasă din autobuze și autoturisme.

Conducerea "Sectorului de dreapta" și-a exprimat indignarea, declarînd că "așa ceva nu s-a întîmplat de pe timpurile Maidanului". Acțiunea, potrivit naționaliștilor, era "legală", transmite "Interfax".

Andrei Denisenko, adjunctul șefului "Sectorului de dreapta" a declarat: "Aproximativ 100 de membri și activiști ai "Sectorului de dreapta" din Dnepropetrovsk au mers la un protest legitim. La intrarea în Kirovograd am fost blocați cu refrigeratoare. Am fost înconjurați de polițiști înarmați care nu ne lasă să ieșim din mașini sub amenințarea de a deschidă focul. Așa ceva nu s-a întîmplat de pe timpurile Maidanului".

Naționaliștii din "Sectorul de dreapta" intenționau să ceară în fața Procuraturii din Kirovograd demisia procurorului regiunii, "care acoperă sursele de finanțare ale teroriștilor". Activiștii au declarat că nouă membri ai "Sectorului de dreapta" au fost reținuți ilegal și se află la Znamenka și Alexandria.

Joi, la Kiev, membrii "Sectorului de dreapta" au distrus hotelul "Turist", unde se desfășura adunarea sindicatelor din educație și știință din Ucraina. Membrii sindicatului s-au pronunțat în favoarea încetării acțiunii militare în sud-estul țării. Naționaliștii au spart geamurile în clădire și au aruncat cu petarde în poliție. Potrivit unor date recente, nici unul dintre atacatori nu a fost reținut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав