X 
Cutremure stiri: 502

Şeful Renault-Nissan: „Vom lansa primele maşini care se conduc singure în 2018”

30 iun. 2014,, 17:23   Ştiri Auto
2507 0

Foto: renault
Alianţa Renault-Nissan este încrezătoare în potenţialul maşinilor autonome. Carlos Ghosn, şeful conglomeratului, crede că până în 2018 vom avea deja pe străzi primele maşini care se conduc singure.

Alianţa Renault-Nissan face progrese importante în dezvoltarea tehnologiilor care vor permite ca maşinile autonome să devină realitate.

Carlos Ghosn, şeful Alianţei, a declarat recent că o maşină care se conduce singură ar putea deveni realitate în 2018, dacă legislaţia nu pune piedici dezvoltării tehnologice.

În prezent, Renault deţine prototipul Next 2, dezvoltat pe baza electricului Zoe. Conceptul permite rulare autonomă la viteze mai mici de 30 de km/h, bazându-se pe sistemul GPS, pe camere video şi pe senzori. Chiar şi în aceste condiţii şoferul trebuie să se afle permanent în spatele volanului. Şi Nissan lucrează la o tehnologie autonomă care ar urma să debuteze pe un model deja existent în 2020.

„Nu tehnologia este problema, ci legislaţia şi întreaga discuţie privind responsabilitatea acestor maşini care se vor circula alături de noi. Mulţi se întreabă cine poartă responsabilitatea pentru ceea ce face maşina, dacă cel de la volan nu intervine”, a declarat Ghosn.


Tot el a anticipat că în ţări pioniere ca Franţa, Japonia şi Statele Unite maşinile vor apărea pe străzi în 2018, vânzările urmând să demareze în 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав