Cutremure stiri: 507

CEDO a obligat Moldova să achite circa 6 mii de euro unui fost inspector fiscal

2 iul. 2014,, 10:45   Societate
3771 1
Foto: karadenizpress.ro
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a obligat Guvernul Republicii Moldova să achite 5,94 mii de euro fostului inspector fiscal Vera Perenciuc, acuzată în anul 2005 de luare de mită.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Asociaţia "Juriştii pentru Drepturile Omului", la 28 ianuarie 2005, procurorul care conducea urmărirea penală pe numele reclamantei a enunţat într-un ziar că reclamanta a acceptat mită.

La 6 martie femeia a fost condamnată de către Judecătoria Edineţ şi i s-a aplicat o amendă de 300 de euro. Vera Perenciuc a atacat sentinţa, motivînd că este victima unei înscenări, astfel Curtea de Apel Bălţi a achitat-o pe motiv că nu au existat probe ce ar demonstra vinovăţia acesteia.

La scurt timp, procurorii au contestat această decizie la Curtea Supremă de Justiţie, care a admis recursul şi a dispus reexaminarea cauzei. Pe 21 martie 2007, Curtea de Apel Bălţi a condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare şi a mărit amenda pînă la 1200 de euro.

În faţa Curţii reclamanta s-a plîns că a fost victima unei înscenări. În baza probelor prezentate de către reclamantă, CEDO a constatat că Verei Perenciuc i-a fost lezat dreptul la un proces echitabil, notînd că aceasta a fost condamnată în baza probelor acumulate în cadrul operaţiunii sub acoperire din 17 februarie 2004, cu participarea poliţiştilor.

La CEDO reclamanta a fost reprezentată de către avocatul Vitalie Nagacevschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав