Cutremure stiri: 503

Sturza a făcut dezvăluiri despre implicarea sa în politică

4 iul. 2014,, 16:20   Politică
3923 3
Foto: voceabasarabiei.net
Fostul premier Ion Sturza a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate la Jurnal TV că este dispus să revină în politică doar în contextul apariției unei platforme politice care să lucreze în favoarea societății. Ex-premierul se arată convins că Moldova are nevoie de o nouă forță politică, care să aducă oamenilor bunăstare, siguranță și securitate.

„Este o cerere de ceva mai puțin ideologic, mai puțin bazat pe criterii etnice sau naționale, care ar mobiliza ceea ce se numește «ne pasă de țară». Eu cred că ar fi nevoie pentru țară ca cineva să se mobilizeze din afara găștii politice și să pună o presiune față de profesionalizarea politicului. Dacă se va crea așa o situație, bineînțeles că voi fi unul care va susține această platformă, pentru că îmi pasă de această țară. Pentru prima dată spun public că mă voi implica, cred că e de ajuns”, a explicat Sturza.

Fostul demnitar afirmă că este conștient de impactul pe care îl au declarațiile sale asupra opiniei publice, dar și a formatorilor de opinie din Moldova și România.

„Încerc să-mi expun punctul de vedere în societatea moldovenească și ceea ce spun are un impact – îl simt prin miile de mesaje, prin delegațiile care mă vizitează la București. Abordarea mea este la maximum deschisă și transparentă. În realitate Sturza este diferit de cel pe care l-a creat opinia publică”, a menționat fostul premier.

Deși afirmă că situația politică din Moldova continuă să fie marcată de jocuri de culise și scheme de corupție, omul de afaceri salută totuși semnarea Acordului de asociere cu UE, pe care o califică drept o etapă importantă.
„Este un eveniment istoric. Sincer a fost problemă, au existat unele temeri că Acordul nu va fi ratificat în Parlament. Este un acord internațional de o valoare mare. Pentru mine este important că într-o formă sau alta ne-am ancorat la gardul UE și că avem o foaie de parcurs pentru a moderniza țara”, a conchis Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?