Cutremure stiri: 505

NATO: Rusia concentrează din nou trupe la granița cu Ucraina

10 iul. 2014,, 01:33   Externe
7447 11
Foto: zn.ua
Rusia continuă să concetreze trupe militare la graniţa cu Ucraina, a declarat, miercuri, generalul american al NATO, Philip Breedlove.

"Rusia concentrează din nou trupe la graniţa cu Ucraina, unde se află în prezent cel puţin opt batalioane", a declarat Breedlove, în Slovenia.

Totodată, generalul a subliniat că partea rusă furnizează arme rebelilor din sud-estul Ucrainei, inclusiv complexe de rachete antiaeriene. "Trupele ruse care se află la graniță, sînt implicate în transmiterea (către rebelii din Ucraina) a echipamentului militar greu, unităților de rezervă, arme și soldați", - a spus Breedlove.

În ajun Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a întîlnit cu președintele american Barack Obama la Casa Albă și i-a expus punctul său de vedere asupra tacticilor alese de autoritățile ruse în conflictul ucrainean. Potrivit acestuia, președintele rus Vladimir Putin duce un "joc dublu", fără a abandona perspectiva posibilei invazii militare.

După ce s-a întîlnit cu președintele SUA, Rasmussen a declarat într-un interviu: "Nu există nici o îndoială că Rusia este implicată activ în destabilizarea din estul Ucrainei și contină acțiunile sale". El a mai spus că liderii ruși sînt duplicitari în declarațiile lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав