X 
Cutremure stiri: 504

Sovietul Suprem de la Tiraspol a trimis Guvernului o scrisoare privind neachitarea banilor oferiţi de Rusia

10 iul. 2014,, 12:53   Societate
6201 1
Foto: vesti.md
Sovietul Suprem (SS) al autoproclamatei RMN a trimis guvernului regional o scrisoare oficială privind neachitarea pensionarilor a adaosurilor la pensii acordate de Rusia, dar şi cu privire la finanţarea insuficientă a salariilor angajaţilor din domeniul bugetar.

Potrivit agenţiei "Infotag", miercuri, într-o conferinţă de presă de totalizare a sesiunii care se încheie, spicherul SS, Mihail Burla, a precizat că scrisoarea conţine 10 puncte pentru care legislatorii cer explicaţii. Comentînd situaţia creată, Burla a menţionat faptul că "starea domeniului social este o derivată a proceselor economice".

"Trebuie să învăţăm să atragem investiţii, să cîştigăm bani, nu să-i consumăm, să investim în producţie, să creăm locuri de muncă", a declarat el.

În opinia președintelui SS, un exemplu relevant de utilizare eficientă a asistenţei ruse este constituirea fondului de rezervă al Transnistriei, care a sprijinit substanţial dezvoltarea sectorului agricol transnistrean.

Un alt subiect abordat de Burla a fost armonizarea legislaţiei transnistrene cu cea a Rusiei.

"Trebuie definitivat şi proiectul concepţiei de politică bugetară şi fiscală pentru anii 2015-2017, prezentat de Guvern. Un astfel de act trebuie adoptat numai în condiţii de cooperare a tuturor ramurilor puterii, care trebuie să devină garanţia executării acestuia", a subliniat Burla.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав