X 
Cutremure stiri: 503

Locuitorii orașului Bălți sînt mai tari decît metalele, ei nu se oxidează

11 iul. 2014,, 13:30   Societate
6395 1
Foto: dailybusiness.ro
„Eu nu sînt chimist și nu pot spune de la ce se oxidează metalele, dar declar cu toată responsabilitatea că fabrica de vinuri a companiei vinicole „Vinăria din Vale” nu produce emisii atmosferice dăunătoare pentru locuitorii orașului nostru”, a spus într-o conversație telefonică pentru NOI.md șeful Centrului de Sănătate Publică a municipiului Bălți, Constantin Marandel.

Unele surse mass-media au difuzat informația că fabrica germană „Draexlmaier” și cea austriacă „Gebauer&Griller”, situate în Zona Economică Liberă Bălți, ar putea să-și stopeze procesul de producție. Acest lucru este legat, chipurile, de emisiile atmosferice rezultate în urma producerii alcoolului de către fabrica de vinuri a companiei vinicole „Vinăria din Vale” (situată în municipiul Bălți). NOI.md a decis să afle dacă nu cumva aceste emisii le dăunează bălțenilor.

„Vorba e că fabrica transporta deșeurile de producție pe un poligon special, unde se producea fermentarea lor. În timpul variației de temperatură acestea emanau un miros neplăcut, și, firește, deranjant pentru cetățeni. Autoritățile municipiului au decis să sisteze activitatea companiei pînă la soluționarea problemei cu mirosul neplăcut. Însă acesta nu a provocat niciun pericol pentru sănătatea cetățenilor”, a încheiat conversația Marandel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав