Cutremure stiri: 506

Un grup de lucru va investiga problema emisiilor poluante din municipiul Bălți

14 iul. 2014,, 17:30   Societate
4549 3
Foto: timpul.md
Participanții la ședința dedicată problemei poluării mediului ambiant în municipiul Bălți au elaborat un complex de măsuri ce urmează să fie aplicate în cel mai scurt timp, informează NOI.md.

În cadrul ședinței prezidate de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Andrian Candu, s-a decis crearea unui grup de lucru operativ, din care vor face parte reprezentanți ai ministerelor Agriculturii şi Industriei Alimentare, Mediului, Sănătății, Inspectoratului Ecologic de Stat, Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Producției Alcoolice, Centrului Național de Sănătate Publică, Primăriei mun. Bălți, administrației ZEL „Bălți”. Totodată, din grupul de lucru operativ vor mai face parte reprezentanți ai întreprinderilor cu capital străin, rezidente ale ZEL „Bălți”: „Gebauer&Griller”, „Draexlmaier”, „Elektromanufacturing”.

Din componența grupului vor face parte și reprezentanții companiei „Vinăria din Vale", care se presupune că se face vinovată de poluarea mediului ambiant. Amintim că trei agenți economici – „Gebauer&Griller”, „Draexlmaier” și „Elektromanufacturing” – au sesizat autoritățile că activitatea lor este periclitată din cauza oxidării producției finale, provocată de emisiile poluante din aer rezultate în urma anumitor activități industriale din zonă. Asupra acestei probleme a atenționat și fostul ambasador al Germaniei în Moldova Matthias Meyer.

Ministerul Mediului şi Inspectoratul Ecologic de Stat, în comun cu Ministerul Sănătăţii şi Centrul Naţional pentru Sănătate Publică, vor monitoriza permanent (24/24 ore) situaţia din municipiul Bălţi şi vor raporta săptămînal membrilor grupului de lucru operativ concluziile respective. Concomitent, vor fi întreprinse măsurile de rigoare pentru prelevarea probelor din atmosferă, sol, apă, iar ulterior vor fi luate măsurile corespunzătoare.

Andrian Candu a subliniat necesitarea soluționării cît mai urgente a situației din Bălți în vederea evitării unor situații critice la capitolul poluării mediului, care ar putea pune în pericol sănătatea populației din regiune și perturba activitatea agenților economici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав