X 
Cutremure stiri: 502

Chișinăuienii continuă să se ajute reciproc

18 iul. 2014,, 08:39   Societate
4587 1
Foto: vzglead.md
De ceva timp, pe locuitorii Chişinăului i-a unit necazul comun legat de transport. În acest sens, în bază de voluntariat a fost creat un grup în rețeaua socială Facebook „Şoferii îi ajută pe pietoni. Chișinăul fără microbuze”, comunică NOI.md.

Grupul creat este menit să-i ajute pe oamenii cărora le vine greu să ajungă într-un punct îndepărtat al orașului, ceea ce a fost dificil de realizat în timpul grevelor şoferilor de microbuze.

Reamintim că în timpul iernii, cînd erau înghețuri puternice, a mai fost creat un grup de conducători auto care transportau oamenii. Vara a apărut din nou o problemă cu transportul public și automobiliştii au decis din nou să-i ajute pe locuitorii Chișinăului.

Potrivit unui membru al grupului, îi ajută să fie operativi programul software Zello, care poate fi instalat pe telefoane în bază de Android sau iPhone. Ca urmare, un asemenea telefon nu este inferior stației de radio a șoferilor de taxi, este nevoie doar de o conexiune la internet. Un astfel de sistem de anunţare îi ajută pe șoferi să reacţioneze rapid la solicitările acelor persoane care au "nevoie" de ajutor.

După cum spun membrii grupului, de cele mai multe ori apelează după ajutor domnişoarele sau doamnele. Regula constă doar în faptul de a scrie pe pagina de pe Facebook rugămintea cu indicarea adresei direcției unde trebuie să meargă și ora plecării. Dacă este nevoie urgent de ajutor, participanţii grupului la fel încearcă să reacţioneze care şi cum poate.

Deși la ora actuală maxi-taxiurile își continuă munca, fără să obţină creșterea tarifelor pentru călătorie, membrii grupului continuă să-şi ajute "clienții". Grupul s-a extins, iar acum voluntari îi ajută nu numai pe cei care au nevoie de transport, dar răspund şi la alte apeluri de solicitare a ajutorului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав