Cutremure stiri: 505

China a trimis spre țărmurile SUA o navă de război

22 iul. 2014,, 01:23   Externe
9141 3
Foto: xinhuanet.com
O navă de recunoaştere chineză a fost observată în largul insulelor americane Hawaii, unde se desfăşoară exerciţii navale coordonate de Statele Unite, Beijingul afirmînd că are dreptul să monitorizeze manevrele maritime.

"Navele militare au dreptul să opereze în apele internaţionale", argumentează Ministerul chinez al Apărării, informează BBC News online.

Însă Statele Unite au semnalat că este prima dată cînd un stat participant trimite şi o navă de recunoaştere la acest exerciţiu.

"Statele Unite au luat toate măsurile necesare pentru a se evita accesarea informaţiilor esenţiale", a comunicat Pentagonul.

Cel mai mare exercițiu naval internațional RIMPAC are loc în perioada 26 iunie - 1 august, în apropiere de insulele Hawaii. Acestea implică 47 de nave și 6 submarine din 23 de țări și mai mult de 200 de aeronave si 25.000 de marinari. China a trimis pentru prima dată patru nave şi circa 1.000 de militari la aceste exerciţii. Rusia a fost invitat să participe pentru prima dată în 2012, dar în acest an nu este implicată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав