X 
Cutremure stiri: 501

Sprijinirea agriculturii din Moldova, mai bună decît „închiderea uşii”

25 iul. 2014,, 12:13   Economie
4297 0
Foto: basarabeni.ro
Programele de sprijinire a agricultorilor din Republica Moldova vor avea un rezultat mai sigur pentru economie, decît închiderea uşii, aşa cum a procedat Rusia, a declarat joi însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Chişinău, Kara McDonald. Ea a făcut această afirmaţie la finalul unei conferinţe despre gestionarea sistemelor de irigare, relatează agenţia "Infotag".

"Agenţia de protecţie a produselor alimentare din Rusia (Rosselhoznadzor - "I") a anunţat recent interzicerea importurilor de fructe şi legume din Republica Moldova. Iar SUA şi Uniunea Europeană sprijină modernizarea şi diversificarea sectorului agricol din Republica Moldova pe parcursul mai multor ani", a spus diplomatul american.

În opinia Karei McDonald, programele destinate susţinerii fermierilor "vor da un rezultat mai palpabil şi mai eficient pentru economia Moldovei, decît închiderea uşii, aşa cum a procedat Rusia".

Ea s-a mai referit la administrarea eficientă a resurselor de apă şi a spus că "SUA sînt gata să asigure accesul la apa curată pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova".

Rusia a decis să interzică, din 21 iulie, importul de fructe din Republica Moldova, invocînd detectarea unei "insecte dăunătoare periculoase", la cîteva săptămîni după ce a limitat drastic importurile de carne şi a ameninţat cu introducerea unor taxe vamale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав