Cutremure stiri: 507

Expert: Guvernul ar trebui să poarte negocieri zi şi noapte cu Rosselhoz- şi Rospotrebnadzor

30 iul. 2014,, 13:04   Societate
3362 5
Foto: noi.md
„Îmi place mult mottoul înaltei conduceri a SUA: ceea ce este avantajos pentru concernul „Ford”, trebuie să fie avantajos şi pentru America. Din cîte se vede, Guvernul nostru nu consideră că ceea ce este avantajos pentru componentele economiei Moldovei, cum ar fi producţia agricolă, industria de prelucrare, ar trebui să fie avantajos şi pentru ţară şi, ca urmare, extinderea (şi nu invers) pieţelor de desfacere ar trebui să fie o preocupare constantă a lor”, a declarat pentru NOI.md un mare producător vinicol autohton sub condiţia anonimatului.

Interlocutorul a subliniat că nu este deloc interesat să politizeze această problemă şi să discute pe marginea motivelor introducerii embargoului rusesc asupra livrărilor de alcool, fructe, legume şi conserve din Moldova.

"Cînd Rusia a impus embargoul asupra mărfurilor turceşti, prim-ministrul Turciei de atunci săptămîni întregi nu ieşea din birourile Kremlinului. La fel au procedat şi statele baltice, atunci cînd Rusia, neiubită de ei, a suspendat importurile de șprot din Estonia. Iar ai noştri, ca întotdeauna, sînt cei mai mîndri, mizînd pe asistenţă financiară şi majorarea cotelor la livrările de produsele noastre spre UE.

Şi iată ne-au fericit cu informaţiile despre plecarea la Moscova a unui grup de funcţionari de talie mai mică din Ministerul Economiei, deşi domnul prim-ministru Leancă, miniştrii Economiei şi Agriculturii, Candu şi Bumacov, spicherul Corman ar trebui să poarte negocieri acolo zi şi noapte", s-a arătat convins antreprenorul.

„Pare ridicolă şi dublarea cotelor la livrările de struguri pe pieţele europene pînă la 20 de mii de tone. În anul curent, mai multe întreprinderi vinicole din Moldova sînt în stare să achiziţioneze cantitatea respectivă de struguri, însă acest lucru este destul de dificil astăzi, cînd în depozitele noastre s-au acumulat stocuri de produse de doi ani. Şi ce să facem cu sutele de mii de tone de struguri ce au rămas? Ni se sugerează să ne diversificăm pieţele. Credeţi-mă, de la începutul anilor 2000 caut în mod foarte serios noi pieţe de desfacere a produselor mele. Le export spre Statele Unite, Israel, Germania, Polonia, Belarus, Ucraina şi multe alte ţări. Dar 90% din exporturile mele erau orientate spre pieţele ruseşti. Moise a condus poporul evreu prin pustie patruzeci de ani, iar noi ne dorim să ajungem la pieţele făgăduite peste noapte”, a conchis businessmanul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав