X 
Cutremure stiri: 501

Moldova în flăcări. În incendii au decedat 70 de persoane

4 aug. 2014,, 13:15   Societate
4966 0
Foto : noi.md
De la începutul anului, în Moldova au avut loc 1019 incendii, ale căror victime au devenit 70 de persoane, a relatat, la solicitarea NOI.md, ofițerul de presă al Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne, Liliana Pușcașu.

Conlocutoarea a spus că odată cu sosirea caniculei brigăzile de pompieri efectuează 30-40 de deplasări pe zi. De obicei, ard ierburile uscate și miriștile.

O situație nu mai puțin alarmantă s-a creat și în legătură cu sezonul de înot: de la deschiderea acestuia deja s-au înecat 25 de persoane, 10 dintre ele fiind copii. Echipe speciale încearcă să ridice gradul de conștientizare în rîndul populației, vorbind despre regulile de alegere a locurilor pentru înot, despre pericolul înotului în locuri necunoscute, neexplorate. Salvatorii avertizează despre inadmisibilitatea lăsării copiilor mici fără supraveghere, a consumului abuziv de alcool pe rîuri și lacuri.

Corturile speciale instalate de Serviciul Protecției Civile în municipiile Bălți și Chișinău, în orașele Comrat, Cahul și Strășeni sînt vizitate zilnic de pînă la 4 mii de persoane. Pe timp de arșiță, oamenii obosiți pot veni aici să bea apă, dar și să se odihnească la umbra.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав