Cutremure stiri: 502

În Găgăuzia s-a încheiat recoltarea cerealelor de prima grupă

4 aug. 2014,, 17:30   Societate
3179 0
Foto: noi.md
Întreprinderile agricole din autonomia găgăuză au recoltat 125 de mii de tone de grîu de prima grupă. Aceste date au fost anunțate de șeful Direcției complexului agroindustrial din Găgăuzia, Ilia Topciu, relatează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Potrivit lui Topciu, per ansamblu, în Găgăuzia au fost recoltate 125 mii t de cereale (peste 93 mii t de grîu), 28 mii t de orz, 6,9 mii t de rapiță, 1,4 mii t de mazăre, 1,9 mii t de ovăz. Recolta medie a grîului a constituit 29,6 chintale la hectar, a orzului – 22,9 chintale la hectar, a mazării – 20,3 chintale la hectar, a ovăzului – 23,8 chintale la hectar, a rapiței – 21,2 chintale la hectar.

În cadrul ședinței de bilanț prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei, Valeri Ianioglo, a comunicat că pînă pe 10 august va avea loc monitorizarea balanței grîului pentru a stabili modul în care să li se plătească oamenilor și creditele. Funcționarul a mai spus că în Găgăuzia ar putea fi creată o asociație a producătorilor de fructe și legume. Această măsură va contribui la promovarea producătorilor din autonomie pe piețele internaționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав