Cutremure stiri: 501

ANSA neagă informaţia despre exportul fructelor moldoveneşti în Rusia prin România

5 aug. 2014,, 09:15   Societate
2580 0
Foto: obozrevatel.com
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a negat informaţia apărută în presă despre reexportul fructelor moldoveneşti în Rusia prin România.

Solicitat de "Infotag", directorul ANSA, Ion Sula, a spus că "Moldova nu putea exporta prune în Rusia prin România, deoarece în ultimul timp nu a livrat prune în România".

"ANSA monitorizează cu atenţie situaţia importului şi exportului de produse agricole şi de aceea informaţia apărută în presă a generat multe întrebări în cadrul instituţiei", a spus el.

Potrivit lui, recent a fost iniţiat un control în legătură cu informaţia în cauză, ale cărui rezultate vor fi enunţate în timpul apropiat.

Anterior, în presa moldovenească şi cea rusă a apărut o informaţie potrivită căreia șeful „Rosselhoznadzor”, Serghei Dankvert, a comunicat despre o tentativă de a introduce pe teritoriul Federației Ruse un lot de prune din Moldova, declarate ca fiind româneşti. El a menţionat că instituţia pe care o conduce va persecuta orice tentative de acest gen. Interdicţia la importarea fructelor moldoveneşti în Rusia a fost introdusă la 21 iulie "în legătură cu încălcarea sistematică a cerinţelor fitosanitare ruseşti şi internaţionale".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав