Cutremure stiri: 505

Criza ucraineană: Washingtonul denunță manevrele militare ruse

5 aug. 2014,, 09:31   Externe
4692 19
Foto : mignews.com.ua
Statele Unite au criticat din nou luni Rusia în legătură cu criza ucraineană și au denunțat continuarea livrării de arme destinate separatiștilor și manevrele militare ruse de la frontiera de est a Ucrainei.

"Continuăm să avem dovezi că Rusia furnizează arme și echipamente separatiștilor și că îi antrenează... Noi credem că Rusia s-ar pregăti să le transfere lansatoare de rachete mai puternice", a declarat purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, citată de AFP.

Ea a adăugat că livrarea acestor lansatoare de rachete din sud-vestul Rusiei în estul Ucrainei, denunțată de Washington de mai multe săptămîni, a continuat după prăbușirea la 17 iulie a Boeingului Malaysia Airlines, cel mai probabil doborît de o rachetă /298 de morți/.

În schimb, dna Psaki nu a fost în măsură să comenteze asupra dezertării a 438 de soldați ucraineni din estul țării lor în Rusia, așa cum a afirmat Moscova.

"Sunt informații contradictorii", a spus oficialul american, între o "dezertare" a soldaților potrivit părții ruse și o "trecere forțată" în Rusia potrivit părții ucrainene.

Peste 400 de soldați ucraineni ce operau în estul țării au fost admiși la cererea lor pe teritoriul rus, după ce au predat armele, a anunțat luni un responsabil rus. Kievul nu a confirmat decît parțial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав